Opis
Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu
Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja
Upozorenje:
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina
Narodna imena: konjski čičak, ripnjak, divična, palušina, repuh, lepušina, veliki čičak, čkalj.
Sadrži: željezo, kalij i natron.
Ljekovito djelovanje
Pospješuje izlučivanje mokraće i znoja te se upotrebljava za čišćenje organizma od toksina, kod alergijskih bolesti i kod želučanih tegoba. Korijen i list upotrebljavaju se kod upale želuca, želučanih čireva, nadutosti. Pomaže kod znojenja i probave. Dobar je lijek za liječenje čireva, gnojnih rana i ranica u ustima usta, reume i kožnih bolesti (ekcema) lišajeva. Sirov zdrobljen korijen stavlja se na rane koje su nastale od udarca, na kraste i otekline. Protiv reume i gihta vrlo je koristan čaj od čičkova sjemena (ploda). Suh korijen koji stoji duže od godinu dana gubi ljekovita svojstva.