Opis
Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu
Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja
Upozorenje:
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina
MATIČNJAK MELISSA OFFICINALIS L.
(melisa, pčelinja ljubica, pčelarica)
Dio biljke koji se koristi: Listovi i vrhovi stabljika u cvatu.
Sastav i upotreba: Biljka sadrži eterično ulje, tanine, gorke materije, šećer, skrob i pektin. Ma – tič njak se koristi kao blago umirujuće sredstvo, protiv gasova, grčeva i bolova u stomaku, želu – čanih teškoća i bolesti srca. Cijenjeno je sredstvo u liječenju migrene, zubobolje i za pobolj – šanje apetita. Uzima se kod neurotičnih smetnji srca. Također se upotrebljava kao začin i u obliku kupke. Od matičnjaka se pripremaju tinkture, likeri i ulje.