GRAH MAHUNE

2.50 

GRAH MAHUNE 50 gr

Opis

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Narodni nazivi: bažulj — beli grah — beli pasulj — boranija — fažol — fižol fasol — gra — grav — pasulj — pasulj puzavac — pasulj tačkaš — pletenac — pritkaš — puzavac — trkljaš.

Opis biljke: grah raste gotovo u svakom kućnom vrtu te je općenito dobro poznat. Listovi su bogati oblicima, a i cvjetovi su vrlo različitih boja što je sve ovisno o vrstama graha. Isto tako i plodovi, odnosno komuške, mogu biti različite duljine, te mesnate ili tanke i zelene ili žućkaste. Miris biljke je osebujan i opor, dok sirovo sjeme ima bljutav i brašnav okus.

Ljekovito djelovanje: ljekovitost komušaka graha s obzirom na sniženje šećera u krvi, bilo je već mnogo puta različito ocijenjeno. Postoji, naime, mišljenje da i kod manjih ili jedva spomena vrijednih uspjeha u liječenju treba tražiti niz faktora ne samo kod bolesnika nego i kod biljke, odnosno njezine žetve, konzerviranja i primjene. Upravo kod komušaka graha mora se najtočnije pridržavati propisa u pogledu berbe i postupka pri konzerviranju; pri tom ne treba previdjeti da nepovoljni uvjeti staništa, kao npr. prevlažno ili presuho tlo, a također i pojedine sorte, mogu uzrokovati vrlo različite uspjehe u liječenju. Budući da postoje mnogo vrsta graha, bio bi svakako nužan zadatak utvrditi najljekovitije.