Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Latinski naziv: Primula officinalis L.

Drugi nazivi: galčina, jaglac rani, jaglika, jagorčevina, pramaliće, sunašce

Spada u red prvih biljaka koja cvijeta u proljeće. To je trajnica s kratkim i smeđim korijenom. Jajasto okrugli prizemni listovi složeni su u rozetu. Valovito su nazubljeni, a u vrijeme pupanja uvinuti unatrag.

Iz središta rozete izraste 10 do 20 cm visoka cvjetna stapka nq čijem se kraju nalazi 5 do 10 žutih cvjetova. Cvjetovi su složeni u štitasti cvat, a nalaze se u duguljastoj zelenoj čaški. Cijela je biljka dlakava. Cvate u travnju i svibnju. Raste u svijetlim šumama, među živicama, u grmlju.

Ljekoviti dio biljke

Za lijek se u svibnju skupljaju cvjetovi, listovi i korijen. Sadrži flavonoide i saponine.

Ljekovito djelovanje

Jaglac je osobito dobar lijek za liječenje plućnih bolesti, nesvjestice i lupanja srca. Čaj pripremljen od cvjetova povećava broj crvenih krvnih stanica. Osim toga, koristi se u liječenju nesanice, migrene i neuredne menstruacije. Pospješuje cirkulaciju krvi i izbacivanje sluzi. Čaj od korijena vrlo uspješno djeluje kao umirujuće sredstvo za stišavanje glavobolje, nervoze, nesanice, vrtoglavice i nesvjestice. Pored svega, jaglac se koristi za liječenje uzetosti, bolesnih bubrega, reumatizma i kronične začepIjenosti.

Be the first to review “JAGLAC”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pregleda

There are no reviews yet.

Main Menu