KOMORAČ

3.00 

KOMORAČ 50 gr

Opis

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.

Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP

Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Latinski naziv: Foeniculum vulgare Mill.

Ljekarničko ime: Fructus, Herba et Radix Foeniculi vulgaris

Drugi nazivi: Komorač, morač, slatki Komorač, janež.

Ljekoviti dijelovi biljke

Sabire se nakon dužeg lijepog vremenskog razdoblja od srpnja do rujna potpuno zreli plodovi, kako bi se iskoristila što veća koncentracija aromatičnih tvari u listovima. Plodovi ugodno mirišu i slatkastog su ukusa. Osušene plodove čuvati u dobro zatvorenim posudama. U prvoj se godini ubere tek mala količina plodova, a glavna žetva plodova nastupa u drugoj godini. Plodovi dozrijevaju od kolovoza do listopada, kada režemo cijele štitce, sušimo ih i trgamo. Tako dobivamo takozvani pročešljani komorač. Dobro osušena biljka je mirisa i okusa sličnog anisu.

Ljekovito djelovanje

Obiluje bjelančevinama, amino-kiselinama, kalijem, kalcijem, sumporom i fosforom. Vrlo je dobar lijek protiv nadutosti, podrigivanja, žgaravice, boli u prsima, kašlja, gripe, protiv smetnji u probavnim organima, naročito kad se pomiješa s kamilicom. Potiče apetit i probavu.