Opis

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.

Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP

Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Narodni nazivi: bijeli orah — laški oreh — ora — orah — orak — oreh — orih — orjev.

Čaj od mladog lišća  koristi se za čišćenje, poboljšanje i jačanje krvi, za jačanje želuca, dobru probavu, zatim protiv raznih čireva, kostobolje, skrofuloze, gnojnih rana svih vrsta te za ispiranje i oblaganje upaljenih očiju.

Koristan je kod rahitičnih oboljenja kostiju, opšte slabosti organizma, krvarenja zubi, oboljelih desni i oteklina kostiju.

Vrlo dobri rezultati postižu se kod bubuljica, krasta, lišajeva, mliječnih krastica, gnojnih osipa, prekomjernog znojenja nogu i bijelog pranja.

Od zelenih nedozrelih plodova ili samo od zelene ljuske uz dodatak meda i u drugim kombinacijama  s uspjehom se koristi za liječenje svih navedenih bolesti.

Jedan od recepata je sirup koji se dobiva mješavinom oraha s pravim pčelinjim medom.