Opis

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.

Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP

Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Narodni nazivi: bornica — glistnik — grana — perika — pir — pirak — pirika — pirnika — pirovina — troskot — vornica — zubača.

Dio biljke koji se koristi: Korijen.

Sastav i upotreba: Pirika je poznata po sadržaju velike količine ugljikohidrata, po jednom uglji – kohidratu sličnom inulinu. Ona sadrži triticin saponine i sluzne materije, zatim kalijeve soli, kremičnu kiselinu, željezo i značajne količine vitamina A i B. Odlično je sredstvo za čišćenje krvi, za liječenje rahitisa, bljedoće, slabokrvnosti, smetnji u razmjeni materija, suhih i vlažnih ekcema i drugo. Korijen pirike u obliku čaja ili soka istisnutog iz njega upotrebljava se za liječenje bolesti mjehura, bubrega, žuči, jetre i slezene. Izvrsno je sredstvo za liječenje pluća.