Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Trigonella foenum graecum

Drugi nazivi: grohotuša, grčko sjeme,grčka djetelina,kozji rog, prosjenica, rožnjača.

Piskavica je jednogodišnja biljka sa stupastim korjenom koji urasta duboko u zemlju. Stabljika je okrugla i nešto razgranata. Listovi su trodijelni i imaju peteljke koje su dlakave i odozgo odebljale. Žuti ili žućkastobijeli cvjetovi pojedinačni su i bez peteljki, a nalaze se u pazušcima listova. Cijela biljka ima jak i prepoznatljiv miris.

Biljka je bogata fosforom, kalcijumom, lecitinom, nukleoalbuminima.

Za lijek se koristi sjeme i to samo spoljnje ( iz mahune), koje je slično lanenom sjemenu.

Piskavica je dobro ljekovito sredstvo za rastvaranje sluzi,za liječenje čira na želucu i crijevima te proširenja pluća i teške astme.

Ovo sjeme zamjenjuje riblje ulje u liječenju rahitisa, škrofuloze, iznemoglosti, osteomyelitisa i slabe mliječnosti dojilja.

Nadalje,piskavica spriječava upale, smekšava, upija i pospješuje zarastanje rana.

Koristi se za liječenje iznutra i spolja.

Sjeme istucano u prah koristi se za pripremanje obloga koji ublažuju bolove gihta (uloga), neuralgije, išijasa i oteklih žlijezda.

Oblozi liječe teške čireve na koži, stvaranje fistule, gnojenje kostiju i otvorene rane.

Neprijatan ukus i miris piskavice ublažava se dodavanjem mentola ili limunova soka.

Sjeme se može kuhati u kašu ili samljeti u prah a samljeveno u prah je djelotvornije.

Be the first to review “GRČKO SJEME”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pregleda

There are no reviews yet.

Main Menu