ŠIPAK

3.00 

ŠIPAK 50 g

Opis

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.

Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP

Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Latinski naziv: Rosa canina L.

Ljekoviti dijelovi biljke: u proljeće sabiru se latice prije nego se potpuno razviju. Beru se zdravi i čvrsti plodovi iz kojih se povade koštice (plod) a od mesnatih dijelova kuha se pekmez.

Ljekovito djelovanje

Sadrži askorbinsku kiselinu, tanine, voćne kiseline, karotinoide, pektin. Sipak povoljno djeluje na probavne organe i na izlučivanje urina bez ikakvih opterećenja bubrega. Cvijetne latice upotrebljavaju se za pripremanje čaja kod krvarenja iz želuca, crijeva, pluća i hemeroida kao i protiv proljeva i želučanih tegoba. Koristi se i kao osvježavajući napitak, za jačanje organizma, kod manjka C vitamina. Osobe sklone stvaranju kamenca trebale bi piti svakodnevno čaj od šipka. Čaj od šipka, pekmez i drugi proizvodi otklanjaju proljetni umor, malaksalost, pročišćavaju krv i potiču izlučivanje vode iz organizma. Zbog svog diuretskog djelovanja preporuča se kod gihta, reume, bubrežnog pijeska i kamenca.