Opis
Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu
Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja
Upozorenje:
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina
Latinski naziv: Foeniculum vulgare Mill.
Ljekarničko ime: Fructus, Herba et Radix Foeniculi vulgaris
Drugi nazivi: Komorač, morač, slatki Komorač, janež.
Ljekoviti dijelovi biljke
Sabire se nakon dužeg lijepog vremenskog razdoblja od srpnja do rujna potpuno zreli plodovi, kako bi se iskoristila što veća koncentracija aromatičnih tvari u listovima. Plodovi ugodno mirišu i slatkastog su ukusa. Osušene plodove čuvati u dobro zatvorenim posudama. U prvoj se godini ubere tek mala količina plodova, a glavna žetva plodova nastupa u drugoj godini. Plodovi dozrijevaju od kolovoza do listopada, kada režemo cijele štitce, sušimo ih i trgamo. Tako dobivamo takozvani pročešljani komorač. Dobro osušena biljka je mirisa i okusa sličnog anisu.
Ljekovito djelovanje
Obiluje bjelančevinama, amino-kiselinama, kalijem, kalcijem, sumporom i fosforom. Vrlo je dobar lijek protiv nadutosti, podrigivanja, žgaravice, boli u prsima, kašlja, gripe, protiv smetnji u probavnim organima, naročito kad se pomiješa s kamilicom. Potiče apetit i probavu.