ISLANDSKI LIŠAJ

20,00 kn

In stock

ISLANDSKI LIŠAJ 50 gr

Compare

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Najbolje upotrijebiti do kraja; Otisnuto na proizvodu

Quality service ISO 9001, HACCP
Tvrtka s certificiranim sustavom upravljanja

Upozorenje:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Napomene:

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina

Narodni nazivi: bohinski mah — gorski mah — islandska lihena — islandska mahovina — planinska mahovina — planinski mah — plućni mah — plućnik — plućnjak — plučnik.

Ljekoviti dijelovi biljke: sabire se čitav lišaj (Lichen islandicus) isključivo po suhom vremenu tokom čitave godine, tj. dok je moguće sabiranje s obzirom na vremenske prilike. Lišaj se očisti od raznih primjesa, kao npr. zemlje, iglica, četinara, mahovine i dr. te se dosuši u hladu.

 Ljekovite i djelotvorne tvari: lišaj sadrži preko 50%  sluzi, vitamin B-12, nadalje lišajev škrob, lišajevu gorku kiselinu, gorku tvar cetrarin, lihenin, šećer, gumu i još neke ne pobliže istražene antibiotske djelotvorne tvari. Za ovaj se lišaj drži da od svih kopnenih biljaka sadrži najviše joda. Od mineralnih tvari utvrđena je uglavnom kremična kiselina i nešto eteričnog ulja. Vitamin B-12 ubraja se u najdjelotvornije sredstvo protiv slabokrvnosti.

Ljekovito djelovanje: islandski lišaj je ljekovita biljka koja ublažuje nadražaje i rastvara sluz. Zato je treba mnogo više primjenjivati kod svih vrsta prehlade. Vrlo dobri uspjesi mogu se postići kod bronhalnog katara, kašlja, hripavca, prehlade s prekomjernom sluzi, kod svih oboljenja pluća kao i kod slabih pluća te sklonosti k prehladama pri najneznatnijim vremenskim promjenama ili promjenama mjesta s drugom klimom.

Be the first to review “ISLANDSKI LIŠAJ”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pregleda

There are no reviews yet.

Main Menu